Ingrediënten

1

Bloemkool

olijfolie

Zout en peper

Voor de saus:

125 ml

zwarte tahin

2 tl

ahornsiroop

2 tl

appelciderazijn

1 el

Shoyu of tamari

2

Mandarijen

½ tl

gemberpoeder

½ tl

cayennepeper

Zout

Verse Koriander

Geroosterde bloemkool met zwarte tahin-mandarijn saus

  • 30 minuten
  • 4 Personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Verdeel de bloemkool in niet al te kleine roosjes en doe in een kom. Schud de bloemkool om met 2 eetlepels olijfolie, kruid met zout en peper naar smaak.

  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de roosjes over de bakplaat en rooster de bloemkool ongeveer 20 minuten in de oven.

  4. Check af en toe even of de roosjes al beetgaar zijn. Het is prima als de bloemkool een beetje kleurt, maar voor het contrast effect met de zwarte saus is het mooi als de bloemkool lichtgekleurd blijft.

  5. Maak de saus terwijl de bloemkool in de oven staat.

  6. Doe de zwarte tahin, ahornsiroop, azijn, shoyu of tamari, de geraspte schil van 1 mandarijn, het sap van 2 mandarijnen, gemberpoeder, cayennepeper en een snuf zout in een keukenmachine of staafmixer en meng tot een gladde saus. Doe er eventueel één of twee eetlepels water bij als de saus heel erg dik is. Proef de saus en breng op smaak met wat er nodig is: meer zout, meer zoet, meer zuur, meer pit?

Over de auteur

Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch

Over de auteur

Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch