Ingrediënten

Olijfolie of kokosolie

1

ui, fijngesneden

1 teen

knoflook, fijngehakt

1 tl

gedroogde tijm

1 tl

gedroogde dragon

Zout

Peper

250 g

kastanjechampignons, in plakjes gesneden

30 g

pecannoten

40 g

pecannoten pasta

50 g

cannellini bonen, gekookt

1 tl

balsamico azijn

Paddenstoelen - pecan paté

  • 30 minuten
  • 10 Personen

voor ca. 350 g paté

Bereidingswijze

  1. Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan en fruit de ui 5 minuten tot ze glazig ziet.

  2. Voeg de knoflook, tijm, dragon, zout en peper toe en fruit nog 2 minuten.

  3. Voeg dan de kastanjechampignons toe en bak ze een minuut of 10. Ze zullen hun vocht loslaten, en je bakt ze op laag vuur net zo lang tot al het vocht verdampt is.

  4. Doe de pecannoten in de keukenmachine en draai tot fijn kruim.

  5. Doe dan de kastanjechampignons bij de pecannoten in de keukenmachine, samen met de pecannoten pasta, de cannellini bonen en de balsamico azijn. Draai tot een smeuïge paté.

  6. Proef de paté en breng indien nodig verder op smaak.

  7. Doe de paté in een afsluitbaar bakje en zet minstens een uur in de koelkast om alle smaken goed op elkaar in te laten trekken.

  8. Serveer met knapperig brood of toast.

Over de auteur

Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch

Over de auteur

Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch