Ingrediënten

1 bos

verse basilicum

Zout en peper

1

citroen, sap en rasp

3 el

pistachepasta

olijfolie

1

ui, fijngesneden

1 teen

knoflook, fijngehakt

300 g

risotto rijst

1 glas

witte wijn

1 liter

groentebouillon, warm

1 bos

groene asperges

200 g

doperwten, diepvries

75 g

Parmezaanse kaas, geraspt

Risotto verde met groene asperges en pistache – basilicum pesto

  • 40 minuten
  • 4 Personen

Bereidingswijze

  1. Doe de blaadjes basilicum met een snuf zout, een draai zwarte peper, een theelepel citroensap, 3 eetlepels pistachepasta en twee eetlepels olijfolie in een keukenmachine of het hakmolentje van de staafmixer en draai tot een gladde pesto. Proef en breng op smaak met zout, peper, of nog wat citroensap.

  2. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui 5 minuten op middelhoog vuur tot glazig. Doe er dan de knoflook bij en fruit nog enkele minuten.

  3. Voeg de risottorijst toe en roer om tot deze glimt van de olie.

  4. Doe het glas witte wijn in de pan en draai het vuur hoog. Laat de wijn verdampen terwijl je roert.

  5. Zet het vuur dan weer lager en voeg een scheut warme groentebouillon toe. Roer regelmatig in de pan en voeg steeds opnieuw bouillon toe als de rijst droog dreigt te worden. De rijst heeft ongeveer 20 minuten nodig om gaar te worden.

  6. Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant van de groene asperges af. Snijd de asperges in stukken van 3 á 4 cm lengte. Doe de asperges in een kom kokend water en laat 5 minuten staan. Haal ze uit het hete water en leg op een bord. Vul de kom opnieuw met kokend water en doe de doperwten er 5 minuten in. Giet af in een zeef en zet weg.

  7. Voeg als de rijst gaar is de citroenrasp, de Parmezaanse kaas, het grootste deel van de asperges en doperwten en twee derde van de pesto toe en zet het vuur uit. Roer door.

  8. Serveer de risotto met de rest van de asperges en doperwten, de andere helft van de pesto en wat basilicumblaadjes.

Over de auteur

Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch

Over de auteur

Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch