Ingrediënten

2

wortels

2

pastinaken

165 ml

(rijst)azijn

3 el

honing

1

laurierblad

1 tl

zwarte peperkorrels, gekneusd

1 tl

korianderzaad, gekneusd

1 teen

knoflook, in plakjes

2 el

pistachepasta

1 el

olijfolie

Zout en peper

125 g

ricotta

100 g

rucola

1

citroen, rasp en sap

4 el

pistachenoten, gehakt

2 el

muntblaadjes

Wortel – pastinaak salade met pistache

  • 45 minuten
  • 4 Personen

Bereidingswijze

Schil de wortels en pastinaken. Gebruik de dunschiller om er linten van te schillen. Doe deze in een hittebestendige kom.

Doe de (rijst)azijn met de honing, laurier, peperkorrels en korianderzaad, knoflook, 2 tl zout en 100 ml water in een pan. Breng aan de kook, roer door tot honing en zout zijn opgelost en giet over de wortel- en pastinaaklinten in de kom. Zorg ervoor dat de groenten goed onder staan en laat ze afkoelen in het azijn mengsel.

Meng de pistachepasta met de olijfolie en een snuf zout en peper.

Spreid de ricotta in een cirkel uit op een groot bord of een platte schaal. Lepel de pistachepasta eroverheen.

Maak de rucola aan met een beetje citroensap en olijfolie. Leg de rucola op het ricottamengsel met daarbovenop de wortel- en pastinaaklinten. Strooi er de citroenrasp, gehakte pistachenoten, munt en wat versgemalen zwarte peper over.

Over de auteur

Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch

Over de auteur

Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch