Ingrediënten

250 ml

slagroom

50g (ongeveer 3 stuks)

eidooiers

55 g

dadelstroop

55 g

honing

150 ml

zwarte tahin

1 tl

kardemom (poeder)

1 tl

vanille extract

Zwarte tahin roomijs met kardemom

  • 30 minuten
  • 4 Personen

Bereidingswijze

  1. Giet de slagroom in een pan, breng tegen de kook aan en haal van het vuur.

  2. Klop in een kom de eidooiers los.

  3. Schenk heel langzaam ongeveer een derde van de warme slagroom bij de eidooiers in de kom. Roer voortdurend met een garde om het stollen van de eidooiers te voorkomen (roerei is niet wat je wilt!).

  4. Schenk nu het eimengsel terug in de pan bij de rest van de slagroom en verwarm dit al roerende op een laag vuur een paar minuten tot een temperatuur van ongeveer 80 graden. Het mengsel wordt lobbig.

  5. Doe er dan de dadelstroop, honing, zwarte tahin, kardemom en vanille erbij en blijf roeren met de garde.

  6. Giet het mengsel in een afsluitbare diepvriesdoos en zet het een nacht in de vriezer.

Over de auteur

Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch

Over de auteur

Hester Prummel is kok, cateraar en recept ontwikkelaar met hart voor biologisch